Цитата дня

АНДРЕЙ ШЕВЧЕНКО

Хочу поблагодарить ВСУ, которые дают нам возможность играть в футбол для нашей страны. У нас была стопроцентная вера в наших футболистов, в тренерский состав

Главная / Блоги / Сульшер і Юнайтед. Прийшов час чергових змін
24.12.2019, 14:37

Пройшов рік з того часу як Оле-Гуннар Сульшер прийняв Манчестер Юнайтед. Чи виправдовує надії, якщо в когось вони були, призначення норвежця на пост головного тренера? Надії, нехай і не в свої найкращі часи, але все ж ТОП-клубу.

Відповідь більш ніж очевидна – Сульшер не панацея для сьогоднішнього МЮ, хоча його вина в цьому мінімальна. За рік проведений на чолі клубу, Оле показав, що може мотивувати команду на короткий період часу та досить непогано протистоїть ТОП-клубам, принаймні Англії. Цього було більш ніж достатньо, щоб довести минулий сезон до кінця і влітку віддати управління фахівцю, який здатен вивести Юнайтед на необхідний рівень. Проте, історія Сульшера в клубі продовжилась. Бажання Оле залишитися цілком зрозуміле, мотив Вудворта призначити його головним - абсурдний. І необґрунтованість цього рішення, з часом лише підтверджується.

Після 18 турів АПЛ Юнайтед посідає 8 місце в таблиці, маючи в активі 25 очок з різницею м’ячів +4. За цей час Сульшер програв 5 матчів - Крістал Пелас, Вест Хем, Ньюкасл, Борнмут, Уотфорд. Що цікаво, в програних матчах МЮ зміг забити лише один м’яч, на своєму полі Крістал Пеласу, решта були програні на нуль. Додамо до цього нічиї із Саутгемптоном, Астон Віллою, Вулверхемптоном, Евертоном, Шеффілд Юнайтед і отримаємо чітку картину: Сульшер не здатен поставити позиційну атаку, і схоже, взагалі не знає, що таке гра першим номером.

Перемоги над Челсі, Сіті, Лестером та Тоттенхемом це прекрасно, але далі мрак. Набір очок лише в матчах з прямими конкурентами не гарантує вдалий сезон і потрапляння в ТОП-4. Та й стабільно перемагати команди із ТОП-6 неможливо, рано чи пізно ефективна контратака теж буде давати збої. Щоб бути конкурентним в Прем’єр-лізі треба мати баланс та стабільність. Сульшер не здатен організувати ні перше, ні друге.

Можливо, Оле ще може прогресувати та вичавити з себе трохи більше, ніж він приносить МЮ сьогодні. Але цього занадто мало для клубу, який хоче повернутися на лідируючі позиції в Англії. Це має бути неймовірний прогрес Сульшера як тренера, менеджера, керівника. Все це здається з області фантастики. Вже сьогодні зрозуміло, що з таким головним тренером Юнайтед на варто чекати успіху, більше того - треба бути готовим до подальшого падіння.

Вудворду необхідно виправляти свої помилки та приймати кардинальні рішення вже сьогодні. Оле заслуговує на подяку за його спроби та відданість своїй роботі, але МЮ потрібен ТОП-менеджер, і чим раніше тим краще. Потрібен тренер, який зможе забезпечити системний прогрес клубу. Часи, коли Фергюсон мав час на створення команди, та становлення себе як фахівця та керівника давно минули. Якщо в нинішньому конкурентному середовищі чекати роками на прогрес тренера, талановите покоління чи інші фактори, то шлях до повернення на вершину можна втратити назавжди.

Чому грудень найкращий час для звільнення Сульшера? По-перше, зараз вільні 2 ТОП-тренери Почеттіно та Аллегрі, які точно погодяться очолити Юнайтед, мають достатньо мотивації та допоможуть клубу відштовхнутися від дна. По-друге, попереду ще половина сезону. За цей час можна ознайомитись із командою, поставити гру і визначитись із літніми трансферами (як на вхід так і на вихід). По-третє, при сприятливих умовах можна потрапити в Лігу Чемпіонів на наступний сезон, через ЛЄ або поборотись за ТОП-4.

Треба визнати, що навряд, боси Юнайтед підуть на такий крок. Останні роки показали, що спортивні досягнення для Глейзерів не є першочерговими і, як наслідок, Юнайтед ще не став другим Міланом, але точно йде по краю прірви.

Комментарии (472)

BarryTheBaptistГаага обязала Хуйло (РФ) выплатить Ходорковскому (ЮКОСу) 50 миллиардов американских тугриков...
вата оплатит.
Олег жжот. Мертенса хотели купить, но он не захотел... типа Ибрагимович с Модричем тоже почемуто отказались, а так у нас был классный план.
Rexona – новый партнер «Шахтера».
Блохин тупой и никакой. Ничего он не понял
Презентация Национальной платформы примирения переносится из-за атаки наемников РФ в районе Золотого, - толстопузый идиот Сивохо
BarryTheBaptistОлег жжот. Мертенса хотели купить, но он не захотел... типа Ибрагимович с Модричем тоже почемуто отказались, а так у нас был классный план.
Подивився 15 хв інтерв'ю і вимкнув. Нічого нового.
нушо, местный кот матроскин много денег поднял на ливерпуле? на лечение хватит?
BarryTheBaptistОлег жжот. Мертенса хотели купить, но он не захотел...
Он просто не знал, кто взял ЗМ в 75-м)
Zlatan, шо вы такое смотрите? ужоссс
https://www.bbc.com/sport/football/51528427

Bild

Veint
BarryTheBaptistОлег жжот. Мертенса хотели купить, но он не захотел...
Он просто не знал, кто взял ЗМ в 75-м)
А должен был знать, потому как чисто технически ЗМ в 75-м получил его соотечественник.:)Поэтому нечего на Блохина напраслину наводить, ему ещё за йолку не отыкалось.:))
Думаю, что Аталанта пройдет в 1/4 ЛЧ. И Лейпциг с вероятностью процентов 75%. У ТХ шансы минимальны, я считаю.
https://dynamo.kiev.ua/blog/340359-forumchane-budem-zakonoposlushnyimi старый шизик.
Zaporrogec
Veint
BarryTheBaptistОлег жжот. Мертенса хотели купить, но он не захотел...
Он просто не знал, кто взял ЗМ в 75-м)
А должен был знать, потому как чисто технически ЗМ в 75-м получил его соотечественник.:)
Переведи)
Veint
Zaporrogec
Veint
BarryTheBaptistОлег жжот. Мертенса хотели купить, но он не захотел...
Он просто не знал, кто взял ЗМ в 75-м)
А должен был знать, потому как чисто технически ЗМ в 75-м получил его соотечественник.:)
Переведи)
Ну, в 1975 году "на руки" получить ЗМ мог только Кройф за 1974.:) П.С. Чтобы меня не упрекали в неточности: Нидерланды и Бельгия, в моём представлении, - это одно целое (а до революции это было одно королевство). Такая себе заочная месть за торги Бельгии в признании УНР, когда они поодленько игнорили украинскую республику и только за обещание бабок (долги империи) вроде как изменили решение.
analiteg_androidhttps://dynamo.kiev.ua/blog/340359-forumchane-budem-zakonoposlushnyimi старый шизик.
Андрей, по што беззлобного домового Шурика обижаешь?:))
Zaporrogec
analiteg_androidhttps://dynamo.kiev.ua/blog/340359-forumchane-budem-zakonoposlushnyimi старый шизик.
Андрей, по што беззлобного домового Шурика обижаешь?:))
его уже давно пора к вадику оформить в соседнюю палату.
Zaporrogec, что ты, на шурике политинформацию проводишь?
analiteg_androidZaporrogec, что ты, на шурике политинформацию проводишь?
Под "личиной" Aptekar с пациентами вожусь. Мда.. кто-то с корановирусом бьётся, а кто-то не щадя кармы своей..:))

Image may contain: 1 person

Добавить комментарий
от имени